top of page

OVER ONS

Familiebedrijf anno 2015

Hoofddorpsch Friethuys is een familiebedrijf en sinds de start in 2015 toonaangevend in de branche op gebied van uitstraling, kwaliteit, service, en hygiene. Wij hebben een fijn en gezellig team gemotiveerde medewerkers en maken ambachtelijke friet met passie en plezier!

Wij gebruiken de best geselecteerde friet aardappelen die grotendeels uit Zeeland komen. De gewassen aardappelen worden ontdaan van plekjes en vervolgens handmatig tot frieten gesneden. We laten de schil daarbij zitten voor meer smaak en behoud van vitaminen.

Tijdens het snijden en frituren wordt voortdurend gelet op te kleine stukjes en oneffenheden. Deze worden er zoveel mogelijk tussenuit gehaald. Omdat het een natuurproduct is kan niet worden voorkomen dat u hier en daar een klein knapperig stukje tegenkomt maar dat hoort bij huisgemaakte verse friet.

Wij frituren in 100% plantaardige zonnebloemolie volgens de strenge eisen van het keurmerk "Verantwoord Frituren". De snacks worden in een andere ketel gefrituurd dan de friet. Zo blijft de friet glutenvrij. U heeft keuze uit ruim 30 sauzen waaronder glutenvrije mayonaise, fritessaus, ketchup en curry en een heerlijke vegan mayonaise. 

Naast verse friet zijn wij ook bekend om onze Loaded Fries, Black Angus Burgers en Carpaccio's van Casa Carpaccio. Naast deze lekkernijen bieden wij een selectie kwaliteitssnacks waaronder enkele halal producten. Wij gebruiken geen varkensvlees. Om de maaltijd compleet te maken, hebben wij ook frisdranken, ambachtelijke milkshakes en roomsoftijs. U kunt ook online bestellen voor bezorging en afhalen, let daarbij wel op onze bezorg- en afhaaltijden, deze wijken af van de reguliere winkeltijden. 

Wilt u thuis zelf friet afbakken, dat is ook mogelijk. U kunt bij ons voorgebakken friet kopen. Wij adviseren om deze op een temperatuur tussen 170 en 180 graden af te bakken in plantaardige olie. Afhankelijk van de kracht van uw frituurpan, tussen de 4 en 5,5 minuten.

Wij zijn gecertificeerd voor de HACCP hygiënecode en zijn lid van Koninklijke Horeca Nederland en ProFri branche organisatie. 

Over ons: Over ons
bottom of page